Аналізи в лабораторії ОН Клінік у Дніпрі

Для діагностики та виявлення більшості інфекційних захворювань, ендокринних патологій, генетичних порушень застосовують лабораторні дослідження. Лабораторні аналізи дозволяють оцінити роботу внутрішніх органів, перевірити ефективність проведеної терапії. Аналізи у Дніпрі можна здати за адресою : Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 107а.

Список аналізів в ОН Клінік Дніпро

У лабораторії «ОН Клінік Дніпро» можна здати аналізи крові, сечі, калу. Види аналізів:

 

  • дослідження крові (на визначення гормонів у сироватці крові, на чутливість до антибіотиків, біохімічний аналіз крові, на гепатит В та С);

  • ПЛР та ІФА тест на коронавірус;

  • дослідження на мікробіоценоз піхви (бакпосів);

  • аналізи ПЛР, ДНК (на герпес, гонорею, кишкову паличку, папіломи, стафілококи, цитомегаловірус, мікоплазму, кандидоз, трихомоніаз, гонорею).

 

Лабораторна діагностика необхідна для прогнозування перебігу хвороби та контролю лікувального процесу. За наслідками лабораторних аналізів лікар призначає схему лікування. Здати аналізи у Дніпрі можна у відділенні медичного центру «ОН Клінік Дніпро».

 

Аналіз крові дітям дає інформацію про стан системи кровотворення (кількість гемоглобіну, еритроцитів, лейкоцитів, тромбоцитів). Показники крові можуть свідчити про наявність запалень, інфекцій, розвиток анемії. Для запобігання розвитку анемії можуть бути призначені аналізи на вітаміни та вітамінотерапія.

 

Аналіз сечі дітям призначається для діагностики стану сечовидільної системи, що дозволяє виявити ознаки сечових інфекцій, захворювання нирок (полікістоз, ліпоїдний нефроз). Зробити аналізи дитині необхідно для діагностики бактеріальних, вірусних, грибкових, паразитарних захворювань. Збільшена кількість токсинів в аналізі крові вказує на виявлення паразитів.

 

При появі алергії, дефіцитних станів (нестачі заліза, вітамінів), болях у животі, діареї, підвищенні температури слід здати аналізи на глисти. При пошкодженні гельмінтами органів ШКТ необхідно здати аналізи з гастроентерології для своєчасного виявлення виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Як правильно підготуватися до лабораторних досліджень?

Медична лабораторія «ОН Клінік Дніпро» виконує біологічні, цитологічні, імунологічні, загальноклінічні аналізи крові, аналізи на гормони. Для точності досліджень необхідна підготовка до аналізів .

Аналіз на гормони використовують в ендокринології, гінекології, онкології, гастроентерології. 

 

При аналізі на гормони кров здають натщесерце, виключають з раціону жирні продукти, алкоголь, каву за день до дослідження, а також обмежують фізичні навантаження, статеві контакти за добу до забору крові. Жінкам, залежно від виду гормону, потрібно знати день менструального циклу. При здачі крові необхідно уточнити час здавання аналізу, оскільки рівень гормонів змінюється протягом дня.

 

В лабораторії «ОН Клінік Дніпро» проводяться аналізи на онкомаркери яєчників, щитовидної залози, кишечника. При аналізі на онкомаркери кров здають натщесерце, треба повідомити лікарю про прийом лікарських препаратів. Тестування на онкомаркери дозволяє визначити стадію, а також скорегувати призначене лікування

 

Лабораторія «ОН Клінік Дніпро» проводить аналіз крові на біохімію. Підготовка до біохімічного аналізу:

  • відмова від їжі та куріння за вісім годин до дослідження;

  • виключення прийому алкогольних напоїв за два дні до забору матеріалу;

  • обмеження фізичних навантажень протягом доби до аналізу.

Додаткова підготовка до коагулограми не потрібна. Для правильної розшифровки результату аналізу треба повідомити лікаря про прийом кроворозріджувальних препаратів.

 

Біохімічні дослідження

Біохімічний аналіз крові застосовують при захворюваннях серця, нирок, ендокринної системи, опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту та системи крові. За допомогою біохімічного дослідження визначають наявність ревматоїдних факторів, рівня гормонів та ферментів, дефіциту заліза, ризику розвитку цукрового діабету. Існують комплексні аналізи, що використовуються для діагностики групи захворювань (печінкові та ниркові проби, ліпідограми, ревмопроби, білковий обмін).

 

Для визначення групи крові та резус-фактора оцінки стану імунітету проводять імуногематологічні дослідження, які дозволяють діагностувати імунні гематологічні порушення. Для визначення показників часу зсідання крові, протромбінового індексу, для оцінки кількості фібриногену та антитромбіну призначають дослідження системи гемостазу. Аналіз крові на гемостаз (коагулограму) включають аналізи перед операцією для профілактики післяопераційних кровотеч і тромбозів, при діагностиці можливих причин кровоточивості.

Ендокринні та онкологічні маркери

Онкомаркери – це білкові речовини, які продукуються і виділяються в кров раковими клітинами, що дозволяють виявити наявність злоякісних новоутворень в організмі. У лабораторії медичного центру «ОН Клінік Дніпро» проводяться аналізи на онкомаркери яєчників, молочної, підшлункової та щитовидної залоз.

 

Аналізи на гормони дозволяють визначати роботу ендокринної системи. За допомогою аналізу крові на гормони можна перевірити функціональний стан гіпофіза, щитовидки, надниркових та молочних залоз.

 

Аналіз на гормони у жінок (естрогени) призначається у разі порушення менструального циклу, безплідності, мастопатії. До жіночих статевих гормонів відносять пролактин, прогестерон, естроген.

Для визначення причин розвитку гінекологічних захворювань можуть визначатися гормони щитовидної залози: тиреотропний гормон (ТТГ), тироксин (Т4-вільний).

 

Показаннями до здачі аналізу на гормони у чоловіків (андрогени) є порушення функції яєчок, нирок, наявність імпотенції. При порушенні статевого розвитку призначають аналіз на тестостерон. За його результатами діагностується еректильна функція, пухлини яєчок, безплідність.

 

Цитологічні аналізи

Цитологічне дослідження проводять для визначення природи новоутворень (доброякісних, злоякісних), виявлення онкології на ранніх стадіях. Для діагностики папіломавірусної інфекції та її типу застосовують ВПЛ-тест методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). ПЛР-дослідження дозволяє за короткий термін виявити факт наявності вірусу, оцінити його навантаження. 

 

Тест на ВПЛ показує генотип та кількісну складову вірусу, що дозволяє оцінити ризик та наявність передракових станів. У жінок забір мазка здійснюється з цервікального каналу. Аналізи на венеричні захворювання необхідно здавати при кондиломах на статевих органах, різях у сечівнику, рясних вагінальних виділеннях.

У разі позитивного результату тесту на ВПЛ мазок тестується на предмет виявлення змін клітин слизової оболонки шийки матки (цервікального каналу). ПАП-тест (метод рідинної цитології) запобігає розвитку раку, виявляє онкологію на початкових стадіях захворювання, що допомагає уникнути патологій.

Для діагностики та профілактики передракових та ракових змін епітелію, що вистилає шийку матки, застосовують цитологічне дослідження зішкрібу на атипові клітини . Розвитку передракового стану може сприяти наявність інфекцій, паління, прийом оральних контрацептивів, запальні в органах жіночої статевої системи.

 

Для визначення імунної відповіді до вірусу герпесу застосовують метод імуноферментного аналізу (ІФА) на антитіла до герпесу Lg G і Lg M. Наявність Lg G в аналізі свідчить про сформований імунітет, Lg M – гостру фазу інфекції.

Пакетні аналізи у Дніпрі

У лабораторії «ОН Клінік Дніпро» можна здати всі види пакетних (комплексних) аналізів. Види аналізів :

  • біохімічні дослідження крові – нирковий та печінковий комплекс, мінеральний обмін, цереброваскулярний, ревмопроби, білковий обмін, ліпідограма, біохімічне дослідження крові;

  • цитологічні;

  • маркери інфекцій та вірусів;

  • дослідження системи гемостазу (коагулограма);

  • маркери репродуктивної панелі;

  • скринінгові експрес-дослідження;

  • ендокринні та онкологічні маркери;

  • ковід-19;

  • ПЛР діагностика;

  • загальноклінічні (медикаментозна алергія, гормональний профіль, паразитарний, онкориск щитовидної залози та ін.).

Комплексні аналізи - це зручний і комфортний спосіб здати всі аналізи в один день, не витрачаючи багато часу. Комплексні аналізи дозволяють отримати розширені результати дослідження, що необхідне діагностики захворювань різних систем організму.