Дитячий рентген ОН Клінік у Дніпрі

У дитячому відділенні медичного центру «ОН Клінік Дніпро», розташованому за адресою пр. Д. Яворницького, 107-А, можна зробити цифрову рентгенографію дитині будь-якого віку та отримати консультацію дитячого ортопеда.

Безпека рентгену в «ОН Клінік Дніпро»

Рентгенографіяце неінвазивний метод дослідження внутрішніх органів, внутрішніх органів, м’яких тканин, кісток і суглобів, заснований на дії рентгенівських променів. Рентген дозволяє виявити травми, осередки запалення, структурні аномалії та інші патології.

У медичному центрі «ОН Клінік Дніпро» дитячий рентген виконується на сучасному рентген-апараті MULTIX Impact Siemens, оснащеному датчиками контролю положення тіла під час процедури, що дозволяє отримати знімки найвищої точності. Також до переваг рентген-діагностики належить безболісність, швидкість та знижене променеве навантаження, що підвищує безпеку рентгену для пацієнтів будь-якого віку.

«Робити рентгенографію дитині можна з народження за наявності показань і лише за призначенням лікаря. Дослідження є абсолютно безпечним, якщо дотримуватися рекомендацій педіатра. Шкода рентгену для здоров’я дитини може з’явитися лише за регулярного проведення дослідження кілька разів на місяць і полягає в погіршенні обміну речовин та підвищенні ризиру розвитку хвороб крові», — зазначає рентгенолог «ОН Клінік Дніпро» Корабельникова Юлія Олександрівна.

Після проведення оглядової рентгенографії в «ОН Клінік Дніпро» видається знімок. Рентгенограма не є діагнозом, тож після діагностики потрібно записатися на консультацію до лікаря, який призначив дослідження, для розшифровки його результатів, встановлення діагнозу та призначення лікування.

Рентген голови дітям

Рентген голови дитині в дитячому відділенні «ОН Клінік Дніпро» проводиться за призначенням педіатра або дитячого невролога, якщо у дитини спостерігаються головні болі, порушення координації, погіршення зору, а також травми голови. Рентген голови новонарожденого показаний за травм, отриманих під час пологів, та дозволяє оцінити будову кісток черепа, наявність новоутворень і гематом. 

Рентгенографія черепа триває близько 10 хвилин і не вимагає спеціальної підготовки. Перед дослідженням необхідно зняти з голови дитини прикраси та інші металеві предмети, а також попредити лікаря про наявність зубних брекетів.

Рентген дитячих кистей і стоп

У дитячому відділенні «ОН Клінік Дніпро» виконують рентгенографію дитячих кінцівок в одній або двох проєкціях для оцінки стану кісток, суглобів та сухожиль. Показаннями для рентгену рук та ніг може бути біль, припухлість та викривлення кінцівки.

Педіатр «ОН Клінік Дніпро» може призначити рентген кистей дитині за підозри на ревматологічні порушення. Рентген стоп переважно призначається ортопедом-травматологом та дозволяє виявити ортопедичні порушення.

Рентген хребта дітям в «ОН Клінік Дніпро»

У медичному центрі «ОН Клінік Дніпро» можна зробити рентген хребта дитині для виявлення патологічних та фізіологічних викривлень, оцінки стану кісткової тканини та міжхребцевих дисків. Лікарі відділення рентгенографії проводять дослідження у прямій та бічній проєкціях. 

За наявності локального болю виконується рентген-діагностика конкретного відділу хребетного стовпа. Рентген шийного відділу хребта дитині рекомендується зробити за головного болю, погіршення слуху та зору, шуму у вухах та інших неврологічних симптомів. Рентген грудного відділу хребта призначається за хронічного кашлю, появи задишки та хрипів у грудях. Зробити рентген поперекового відділу хребта необхідно, якщо дитина скаржиться на оніміння нижніх кінцівок та скутість рухів у попереку.

Рентген ребер та грудної клітки дітям

Рентген органів грудної клітки дітям в «ОН Клінік Дніпро» дозволяє оцінити стан внутрішніх органів (легенів, бронхів) та кісткових структур. Показаннями до рентгенографії грудити дитині можуть бути утруднене дихання, біль та хрипи у грудях.

Рентген ребер найчастіше призначається для діагностики травм грудної клітки. Знімок дитячих ребер дозволяє визначити локалізацію травми та складність ушкодження. Після отримання результатів рентгенологічного дослідження можна одразу записатися на прийом до травматолога в «ОН Клінік Дніпро», який дасть рекомендації з лікування та призначить контрольний рентген для оцінки зрощення ребер.  

Рентген суглобів дітям

Рентген дитячих суглобів в «ОН Клінік Дніпро» виконується для діагностики вивихів та підвивихів кісток, а також дозволяє виявити запалення зчленувань. Рентген колінного суглоба призначається за скарг на біль у коліні, припухлість, обмеження рухливості зчленування, а також за травм (наприклад, внаслідок невдалого стрибка).

За підозри на дисплазію, яка може призвести до вивиху чи підвивиху головки стегнової кістки, дітям призначається рентген кульшових суглобів. За рентгенівським знімком лікар може оцінити стан кістково-хрящової структури, підтвердити діагноз та призначити лікування дисплазії.

Записатися на рентгенографію дитині в Дніпрі в медичному центрі «ОН Клінік Дніпро» та дізнатися вартість рентген-діагностики можна за телефоном 0 800 30 17 30 (безкоштовно з мобільного) або через форму запису на прийом на сайті. Заявки на рентген приймаються цілодобово. Також у дитячому відділенні «ОН Клінік Дніпро» діють знижки для окремих категорій громадян.