Дитяче відділення «ОН Клінік» у Дніпрі

Дитяче відділення медичного центру «ОН Клінік Дніпро» спеціалізується на профілактиці, діагностиці та лікуванні захворювань різних органів та систем організму у дітей від народження до 18 років. В дитячому відділенні в Дніпрі приймають педіатр, дитячий офтальмолог, травматолог-ортопед, хірург, гінеколог, оториноларинголог (ЛОР) та дерматолог.

Педіатрія та щеплення «ОН Клінік Дніпро»

Педіатр - це дитячий лікар, який не тільки лікує захворювання дитячого віку, а також спостерігає за здоров'ям та розвитком дитини. Записатися на прийом до педіатра необхідно при появі скарг на нежить, кашель, підвищення температури тіла, біль у животі, порушення травлення, висип на тілі.

Педіатр також проводить щеплення дітей. В медичному центрі «ОН Клінік Дніпро» можна зробити дітям профілактичні щеплення від:

  • дифтерії, правця та кашлюку;

  • пневмококової інфекції;

  • гемофільної інфекції;

  • кору, краснухи та епідемічного паротиту;

  • ротавірусної інфекції.

В Дніпрі також можна пройти щорічне щеплення від грипу. Рекомендовані щеплення є найбільш ефективним засобом профілактики інфекційних захворювань та їх ускладнень у дітей.

Консультації педіатра проходять за попереднім записом аби зменшити час очікування прийому та уникнути контакту між пацієнтами. Онлайн запис до педіатра можливий через форму запису на прийом на сайті.

Дитячий травматолог-ортопед у Дніпрі

Дитячий ортопед приймає дітей з порушеннями постави, дисплазією суглобів, плоскостопістю та викривленням кінцівок, лікує травми та проводить профілактичні обстеження опорно-рухового апарату дітей. Для діагностики дисплазії кульшових суглобів лікар-ортопед може призначити ультразвукове обстеження.

Консультація дитячого хірурга та операції дитині

Дитячий хірург займається діагностикою та лікуванням хірургічних захворювань у дітей та проводить малоінвазивні оперативні втручання. Консультація хірурга необхідна при утворенні ран чи появі новоутворень на шкірі та в підшкірній клітковині (атером, ліпом, абсцесів, гігром). Дитячий хірург проводить нетривалі хірургічні втручання при вростанні нігтів, а також лікує фімоз у хлопчиків.

Дитячий офтальмолог «ОН Клінік Дніпро»

Проблеми з зором у дитини можуть бути спричинені зниженням гостроти зору, коротко- та далекозоркістю, астигматизмом. Офтальмолог також лікує інфекційно-запальні (кон'юнктивіт, блефарит) захворювання органів зору та травми ока.

Для діагностики порушень зору у дітей офтальмолог використовує таблиці з зображеннями тварин та кольорові малюнки. За допомогою дитячих таблиць та новітнього обладнання дитячий офтальмолог швидко та безболісно визначає:

  • гостроту зору;

  • сприйняття кольорів;

  • здатність ока к рефракції;

  • при необхідності оглядає очне дно.

Для лікування захворювань зорового апарату офтальмолог призначає окуляри та контактні лінзи, очні краплі та вітаміни. Для профілактики порушень зору у здорових дітей лікар рекомендує очну гімнастику, обмеження користування електронними приладами та призначає дату профілактичного огляду. «Екранне світло несприятливо впливає на орган зору дітей, призводить до втоми очей та зниження гостроти бачення. Для профілактики негативного впливу електронних приладів на очі дітей необхідно обмежувати ефірний час до 1 години на день», - розповідає лікар відділення дитячої офтальмології Літвінова Лілія Володимирівна.

Прийом дитячого гінеколога

Дитячий гінеколог приймає дівчаток від 0 до 18 років. Звернутися до гінеколога необхідно при появі дискомфорту внизу живота або виділень з піхви, при порушеннях менструального циклу та вагінальних кровотечах. Перший профілактичний візит дівчинки до гінеколога повинен пройти після початку менструацій (як правило, у віці 11-15 років).

Огляд гінеколога дівчат до 16 років проводиться у присутності одного з батьків. Якщо дівчинка не живе статевим життям, для діагностики репродуктивного здоров'я гінеколог проведе зовнішній огляд статевих органів та за необхідністю призначить УЗД. Після початку статевого життя гінекологічний огляд включає обстеження піхви та шийки матки за допомогою вагінальних дзеркал. Дитячий гінеколог не тільки призначає лікування захворювань репродуктивних органів, а також дає рекомендації з питань інтимної гігієни та контрацепції.

УЗД, рентген та функціональна діагностика дитині

Для діагностики захворювань у дітей лікарі медичного центру «ОН Клінік Дніпро» використовують рентгенографію, функціональну та ультразвукову діагностику (УЗД). Діагностичне обстеження дозволяє дослідити структуру та особливості функціонування органів судинно-серцевої, дихальної, травної та нервової систем.

Рентген ребер та грудної клітки дітям призначають при підозрі на пневмонію, а також при травмах грудей. За допомогою УЗД дітям в Дніпрі проводять обстеження тимусу, кульшових суглобів та структур нервової системи (нейросонографію). Функціональна діагностика для дітей в Дніпрі включає:

  • спірографію;

  • електрокардіографію (ЕКГ);

  • електроенцефалографію (ЕЕГ).

Спірографія проводиться для діагностики хронічних захворювань бронхолегеневої системи, наприклад, при бронхіальній астмі. Для обстеження функціонування серця використовується ЕКГ. ЕЕГ фіксує електричні імпульси від головного мозку та дозволяє виявити захворювання нервової системи.

Дитячий ЛОР

Дитячий ЛОР лікує риніт (нежить), синусит, отит, ангіну, гіпертрофію аденоїдів та інші захворювання вуха, горла та носа. Звернутися до оториноларинголога необхідно при появі скарг на виділення з носа, утруднення носового дихання, біль у горлі, дискомфорт у вусі та зниження слуху.

ЛОР оглядає носові ходи, горло, зовнішнє вухо та барабанну перетинку за допомогою дзеркал та ліхтарика. Для уточнення діагнозу оториноларинголог може призначити додаткове обстеження, наприклад, рентген.

Огляд дитячого дерматолога

Дитячий дерматолог приймає дітей з захворюваннями шкіри та її придатків (нігтів, волосся). Звернутися до дерматолога необхідно при появі висипу у вигляді пухирців, гнійників, виразок на шкірі, а також при свербінні шкірі, випаданні волосся або підлітковому акне.

Дитячий дерматолог проводить візуальний огляд шкіри та слизових оболонок та дерматоскопію (огляд шкірних покривів за допомогою збільшувального пристрою, що дозволяє ретельно вивчати найменші елементи висипу). Після встановлення виду та природи захворювання шкіри (грибкової, бактеріальної, алергічної) лікар призначить лікування та підбере догляд за шкірою.

Записатися на консультацію до лікаря та на лікування у дитяче відділення медичного центру «ОН Клінік Дніпро» можна через форму запису на прийом або по телефону, вказаному на сайті. Дізнатися вартість послуг можна також по телефону або на сайті. Для певних категорій дітей діють пільги та знижки.